For ekstra god holdbarhed til osten anbefaler UniFina vores COMPOSTELLA voks naturpapir, men med lidt hjælp fra en osteklokke kan vores COMPOSTELLA naturpapir også give osten tæt på evigt liv.  Det gælder naturligvis for både ark og poser – også poser, som måske har været brugt til emballering af brød, frugt, grønt eller andet – naturligvis forudsat at de stadig er rene – kan genbruges.

Hvis osten har været emballeret i plastik, er det en god ide, at give den et par dage i køleskabet pakket ind i naturpapiret, så den utilsigtede fugt, som osten tilføres i form af den kondens, der dannes i plastikken kan ‘fordampe’.

Herefter lægges osten under klokken stadig pakket ind i papiret.  Afhængigt af ostens konsistens kan det være en fordel af beholde den i papiret under klokken resten af dens levetid, da det vil forhindre den i at blive ‘smattet’ og mugne.  Bliver den derimod tør kan papiret undlades – det er en vurderingssag.

Osten længe leve!