Compostella

Historien & certificeringer
Se øvrige produkter

‚Ich bin ein Grüner‘

De komposterbare Compostella produkter produceres af Schleiers Industrieverpackung.  Produkterne er udviklede af firmaets indehaver Arnold Schleier, der selv siger:  ’Ich bin ja eigentlich ein Grüner’, da vi spurgte om, hvordan han var kommet på at udvikle en komposterbar gren af sin virksomhed.

Grundtanken er, at produkterne skal kunne smides på kompostbunken efter endt (gen)brug.  Interessen for papirproduktion opstod ifm. Herr Schleiers første job på en papirfabrik, hvor han arbejdede i administrationen.  Her fik han overtalt fabrikkens teknikker til at eksperimentere med papirproduktionen.

Herr Schleier ville nemlig fremstille papir uden brug af kemi.  Romerne kunne – så kan vi vel også!  Ved at ’stryge’ papirmassen gennem stålvalser under hårdt pres opstod det blanke fedt afvisende papir, som blev grundstammen i Compostellas produktportefølje.

M

Compostellas certificeringer

Naturpapir, biokunststof, KLEBIO og palmeservice

Naturpapiret fås som poser, delikatessepapir og i en voksbelagt udgave. Det giver en ekstra god holdbarhed for fødevare og kan efterfølgende smides på kompostbunken.  Delikatessepapiret kommer også på rulle til f.eks. industrikøkkener, men kan med sin transparente karakter også bruges til indpakning af blomster, så blomsterne lige kan anes igennem.

Derudover indeholder serien poser produceret af majsstivelse og KLEBIO produkterne. KLEBIO findes i tape-form og som labels til frugt og grønt eller andre formål.  KLEBIO er fremstillet af GMO-fri vegetabilsk olie og dermed også komposterbar og ovenikøbet vegansk.

Compostella producerer også en komposterbar serviceserie lavet af areca palmeblade, som er vandtætte og kan vaskes af og genbruges.

M

Klik på ikonerne

Compostella har papir på at være komposterbar og vegansk:

Der er ikke anvendt animalier i produktionen af KLEBIO, ligesom produktet heller ikke er testet på dyr. Det er ikke tilfældet for alle typer lim eller tape, hvor svinegelatine kan være anvendt.  KLEBIO er derfor certificeret af The Vegan Society

Certificeret af Vinçotte som OK Compost HOME, hvilket betyder 100 % komposterbar iht. DIN EN 13432 både i industrianlæg såvel som den hjemlige kompostbunke